Gıda Bilimi

• Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

baş denetçi eğitimleri ile ilgili yardım.
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: baş denetçi eğitimleri ile ilgili yardım.

ba​​ş denet​​çi e​​ğitimleri ile ilgili yardım. 28 Nis 2009 16:02 #3971

• ceylan76
  • Yeni Gıdacı
  • Gönderiler: 5
  • 
Merhaba,

ISO 9000:2000 VE 22000 eğitimleri ile baş denetçi eğitimleri arasında ne gibi farklar vardır? baş denetçi eğitimleriyle ilgili her bilgiye ihtiyacım var, yardımcı olabilirseniz sevinirim
Son Düzenleme: 28 Nis 2009 16:02 Düzenleyen ceylan76.

Cvp:ba​​ş denet​​çi e​​ğitimleri ile ilgili yardım. 28 Nis 2009 16:53 #3976

• asual
  • Platin Gıdacı
  • Gönderiler: 243
Slm,

ISO 9001:2000 ve 22000 eğitimleri; Kalite Sisteminin kurulması ve yönetilmesi aşamalarında görev alacak personelin bilgilendirilmesi ve sertifika verilmek suretiyle belgelendirilmesi amacıyla düzenlenen eğitimlerdir. Eğitimin dış kaynaklı olması yani uzman bir eğitmenden alınmalası gerekmektedir.

Kuruluş İçi Eğitim; Sertifikalandırılmış olarak eğitmenden alınan eğitimin, kalite sisteminin yönetilmesi ve yürütülmesi aşamasında yer alan tüm personeli bilgilendirmek amacıyla düzenlenmesidir. (Sistem gereği kayıt altına alınır.)

İç Denetçi Eğitimi; Kuruluş içerisinde kalite sisteminin uygulanmasının düzenli olarak kontrol edilmesi amacıyla (en az yılda bir kez) düzenlenen iç denetimlerde görevlendirilecek personelin alması gereken eğitimdir. Dış kaynaklı ve sertifikalı olması gerekmektedir.

Baş Denetçi Eğitimi; Kalite sisteminin denetlenerek belgelendirilmesi aşamasında görev alan personelin alması gereken eğitimdir. Kalite sisteminin kurulması ve uygulanmasının kontrol edilmesi, ISO 9001:2000, HACCP, BRC... gibi sertifikalandırması işlemlerini gerçekleştirebilmek üzere alınması gereken eğitimdir. Baş denetçi eğitiminden sonra danışmanlık firmalarında fiili olarak çalışarak ya da belirli aralıklarda danışmanlık firmaları ile birlikte uzman denetçi olarak belgelendirme denetimlerine katılmak suretiyle görev alabilirsiniz.
Asuman ALTIKULAÇ
Gıda Mühendisi
Son Düzenleme: 28 Nis 2009 16:58 Düzenleyen asual.

Cvp:ba​​ş denet​​çi e​​ğitimleri ile ilgili yardım. 28 Nis 2009 20:03 #3977

• hayrito
  • Platin Gıdacı
  • Gönderiler: 235
İç denetçi eğitimi için ISO ve HACCP eğitimlerinin tamamlanmış olması şartı var sanırım. Baş denetçi eğitimi için de İç denetçi eğitiminden katılım belgesi dışında başarı sertifikası da almış olmak gerekiyor yani eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olmak ve başarı sertifikası almak gerekiyor. Ancak baş denetçi eğitimine katılabilmek için bildiğim kadarıyla, sektörde kalite departmanlarında 5 yıllık bir tecrübe gerekiyor. Süreyi 5 yıl diye hatırlıyorum ama daha iyi araştırılarak doğrulanabilir, emin değilim. Bu eğitimleri veren özel kuruluşlar var. Telefonla bu kuruluşlardan en doğru bilgi alınabilir sanırım.

Cvp:ba​​ş denet​​çi e​​ğitimleri ile ilgili yardım. 28 Nis 2009 20:38 #3978

• asual
  • Platin Gıdacı
  • Gönderiler: 243
Teşekkür ederim Hayrito,

Doğrudur...

Öncelikle Kalite sistemi eğitimi almak gerekiyor... (Örn: ISO 9001:2000, 22000...HACCP gibi...)

İç denetçi olmak da ikinci şart...

Mesleki tecrübeye gelince 5 yıl, ancak bunun en az 2 yılını kalite sisteminin kurulması ve yürütülmesi aşamasında kalite departmanında çalışmış olma gerekliliği var.

Ama tabi baş dedetçi olmak için eğitim sonrasında sınava tabi tutuluyorsunuz ve tabiki baş denetçi yardımcısı olarak da 2 ya da 3 denetimi katılıp onay almanız gerekiyor.

Bu arada baş denetçilik herbir kalite sistemi için ayrı eğitim ve sınav gerektiriyor. Yani ISO 9001:2000 için aldığınız sertifika ile ISO 22000 ya da BRC belgelendirmelerinde baş denetçi olamıyorsunuz. Belgenizin kapsamı gereği sadece ISO 9001:2000 belgelendirmelerinde görev alabiliyorsunuz.
Asuman ALTIKULAÇ
Gıda Mühendisi

Cvp:ba​​ş denet​​çi e​​ğitimleri ile ilgili yardım. 29 Nis 2009 10:33 #3979

• immortal
  • Bronz Gıdacı
  • I will survive even in low water activity.......
  • Gönderiler: 24
Ayrıca başdenetçi olmak için önce 1000 dolar gibi bir para vermek gerekiyor. Nekadar iyi bilsende bedavaya yok. Yani başarılı öğrenci bursu falan yok yani.

Cvp:ba​​ş denet​​çi e​​ğitimleri ile ilgili yardım. 29 Nis 2009 21:47 #3999

• ceylan76
  • Yeni Gıdacı
  • Gönderiler: 5
çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Cvp:ba​​ş denet​​çi e​​ğitimleri ile ilgili yardım. 24 May 2009 15:01 #4181

• ozge kabaca
Ben TSE de bas tetkik gorevlisiyim . Bas tetkik gorevliligini TSE de yapmak icin yil icin de sinavla alinan 10 kisiden biri olmak da sartlardan biri. 10 kisiden biri olarak yil icinde en az 5 kurulusu belgelendirip (4 yila tekaamul ediyor ve 20 olmadiysa 5. yila 6. yila sarkabiliyor ) o zaman devletin kadrosu icin yeniden ankarada sinavina tabi oluyorsunuz. Ben sansliyim 5 yil once girdigimden TOEFL zorunlulugum yoktu. Yaklasik 2 yildir 10 kisiden biri olmak icin TOEFL seviyesinde ingilizcede istiyorlar. Yani hayatimiz deneme-sinav ve stajla geciyor. Bunu da merak eden meslektaslarim ve bu meslegi secmek icin bilgi arayan kisilerle paylasmak istedim .

Cvp:ba​​ş denet​​çi e​​ğitimleri ile ilgili yardım. 05 Mar 2010 01:56 #5021

• princetanbul
  • Yeni Gıdacı
  • Gönderiler: 3
peki denetçilik-sertifika işinin geliri iyi mi?
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.72 saniye

Üye Girişi

Translate